MitID Sikkerhedsvejledning: Beskyt Dit MitID

Det er af afgørende betydning, at du tager ansvar for sikkerheden omkring dit MitID. Når du bruger MitID til at logge ind eller godkende transaktioner, beviser du din identitet. Hvis andre får adgang til dit MitID, kan de udgive sig for at være dig. Her er nogle enkle råd om, hvordan du kan beskytte dit MitID nu og i fremtiden:

1. Dit MitID er dit – og kun dit

Del aldrig dit MitID eller dine MitID-oplysninger med andre. Dine brugeroplysninger og koder er private og skal forblive sikre.

2. Pas på med at klikke på links i SMS og e-mails

At klikke på links i beskeder kan føre dig til falske sider, der forsøger at stjæle dine oplysninger. Det er den mest almindelige form for svindel på internettet. For at undgå dette, skal du altid selv indtaste webadressen, f.eks. www.MitID.dk, i din browsers adressefelt. Tjek altid webadressen i adressefeltet for at sikre, at den er ægte.

 • Ægte adresser: www.MitID.dk og DinBank.MitID.dk
 • Falske adresser: mitid.dk.bank.com og mitid.com/mitid.dk

Hvis du er i tvivl om en hjemmesides ægthed, er det en god idé at kontakte MitID support.

3. Giv aldrig oplysninger over telefonen

Hvis nogen ringer og beder om dine MitID-oplysninger, skal du straks være på vagt. Svindlere kan være overbevisende. Hvis du er i tvivl, skal du lægge på og kontakte MitID support på det telefonnummer, du finder på www.MitID.dk. Ring aldrig til et nummer, som en svindler giver dig, uanset hvor overbevisende de lyder. Brug kun det officielle telefonnummer fra www.MitID.dk.

Sikkerhedsvejledning til MitID identifikationsmidler

Det er ligeledes vigtigt at beskytte dine MitID identifikationsmidler mod tyveri og misbrug. Vi anbefaler at oprette og aktivere mere end ét identifikationsmiddel til din MitID bruger. Her er nogle specifikke råd for hvert identifikationsmiddel:

MitID app

 • Brug MitID app, som du kan downloade fra Google Play eller Apple App Store. Da du næsten altid har din mobiltelefon ved hånden, er dette en sikker og praktisk løsning.
 • Du kan have MitID på op til tre enheder, men sørg for kun at installere MitID app på enheder, som du har fuld kontrol over, som din personlige telefon, arbejdstelefon eller familiens tablet.
 • Beskyt din PIN-kode til MitID app omhyggeligt. Skriv den ikke ned, del den ikke med andre, og undgå at bruge den samme kode som din telefon eller tablet.

MitID kodeviser og MitID kodeoplæser

 • Pas på MitID kodeviser og MitID kodeoplæser på samme måde, du passer på nøglen til dit hjem. Vi anbefaler at fastgøre MitID kodeviser til dit nøglebundt og tage det med dig.
 • Del aldrig din MitID kodeviser eller MitID kodeoplæser med andre.
 • Giv aldrig dine engangskoder fra MitID kodeviser eller MitID kodeoplæser til nogen, uanset hvem de er. Send aldrig engangskoder via chat, SMS eller e-mail.
 • Hvis du bliver bedt om at indtaste en engangskode fra MitID kodeviser eller MitID kodeoplæser på en måde, der virker anderledes end normalt, skal du straks lukke browseren og kontakte supporten for den pågældende hjemmeside.

MitID chip

 • Behandle MitID chip som din husnøgle. Sørg for at have det med dig, men pas på det.
 • Vær særligt opmærksom, når du første gang tilslutter MitID chip til din computer, mobiltelefon eller tablet. Gør det et sikkert sted, hvor ingen andre kan overvåge forbindelsen, f.eks. hjemme eller på arbejde.

Adgangskoder til MitID

Hvis du bruger MitID kodeviser, MitID kodeoplæser eller MitID chip, skal du vælge en stærk adgangskode, som du kun bruger til MitID. Her er nogle enkle råd til at vælge en sikker adgangskode:

 • Brug aldrig den samme adgangskode flere steder.
 • Vælg en adgangskode på mindst 8 tegn, der inkluderer både bogstaver og tal.
 • Lav en sætning, hvor hvert bogstav i dit huskeord er det første bogstav i et nyt ord, og afslut med et tal.

For eksempel: Huskeordet “BOG” kan blive til adgangskoden “BingoOgGolf5”.

Skriv aldrig din adgangskode ned. Hvis du er bekymret for at glemme den, kan du bruge en Password Manager til at holde styr på dine adgangskoder.

Skriv en kommentar